Nocsak, mire nem jó egy kis mágneses impulzus

Oké, erre a cikkre (link alább) már rég vártam, muszáj ezt leírjam, kiver majd pár biztosítékot :D

Az emberek az erkölcsi ítéleteiket két szempont szerint hozzák meg: mi volt az elkövető szándéka és mi lett tett következménye. E két szempont figyelembevételével különféle erkölcsi ítéleteket hoznak meg, amelyek nagyobb súllyal alkalmazzák a szándékra való figyelést. Ha az eredeti szándék ártó volt, ítéletet von maga után, amit enyhíthet az a körülmény, hogy nem lett semmilyen negatív következménye, de nem szüntet meg.

Legalábbis eddig nem. Ugyanis rájöttek, hogy ha mágneses impulzust közvetítenek az agykéreg azon részébe, amely mások szándékát bírálja (a jobboldali temporális és parietális lebenyek találkozásánál, a képen TPj), egy pillanat alatt ártalmatlanná tudják tenni azt. Így a kísérleti alanyok hirtelen megváltoztatják az erkölcsi ítéletüket és azt kizárólag a cselekedet következményeként értékelik, az elkövető szándékát teljesen mellőzve, akármi is volt az.

Alább a hanganyag.

BC 11.000

Vagyis 11.000-et mutat a blog counterje, ma délután 16:31 óta:) jééé!
És ez csak a látogatók, az oldalletöltések száma 17.000 fölött van.

Eddig íródott kereken 150 cikk, zagyvábbnál zagyvább (a régieket már én sem értem). 
Hamarosan állítólag lesz valami a szerelemről, majd egy "End of an Era" sorozat, a kedvenc cikkjeimet rakom ide be, amelyek nem ezen a blogon jelentek meg. Csak hogy itt is legyenek meg azok, amelyekre büszke vagyok, rövid kommentárral, hogy miért is tartom érdekesnek, fontosnak.

Stay tuned.

Egy ismeretlen ismerős



Néha, nagyon váratlanul olyan személyek tudnak inspirálni, akikről pár perccel azelőtt nem is tudtam, hogy léteznek. Margaret Moth, a CNN-nek dolgozó operatőr ma elhunyt. Na és? Azt sem tudom, ki az. Nem ismerem. Aztán elolvastam a CNN róla szóló cikkét, megnéztem a két tízperces filmecskét és csak arra tudtam gondolni, hogy tisztára kár, hogy nem ismertem. Nem semmi!

(valami bug van a CNN embed-kódjában, random módra rakja be az első videót kétszer, vagy a másodikat kétszer, vagy elsőt és másodikat... berakom az egyiket, a másik a fenti linken elérhető)

Saturn hits!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger