Treatise on Morality.

Körülbelül a felénél rádöbbentem, hogy valószínüleg hiányoznak nekem Michael Lacewing etika-órái:)))
Rendesen felfrissültem ettől, de aki most először hallgat etikai érvelést az készítsen elő egy marék Algocalmint...

Randi

Ebben a műfajban kellemesebb jelenséget el sem tudnék képzelni, mint ez a tapasztalt, kedélyes személy, aki minden komplikáció nélkül, csupán józan paraszti észre hagyatkozva csak úgy csípőből nyomja a sziporkáit. Ugyanarról a konferenciáról, ugyancsak egy órás műsor, James Randi, egyik személyes kedvencem:

Gének és mémek - Hi-Fi replikáció

Richard Dawkins nagyon szépen és egyszerűen összefoglalja, hogy evolúciós szempontból hogyan is értelmezhető a vallás jelensége. Az előadás kb egy óra, de röviden összefoglalható: első lépésben ami a biológiai rendszerek esetében a "jó", az a gének túlélése. A gének viszonylag pontosan replikálódnak. Aztán vannak a mémek, amelyek szintén viszonylag pontosan replikálódnak, ezek gondolatok, ideák. Dawkins naturalisztikus vallásképét szerintem teológia-egyetemeken tanítani kéne, de ebbe nekem egyhamar beleszólásom úgysem lesz, tehát most beérem annyival, hogy gyönyörködöm az előadás elegáns, letisztult vonalvezetésében és leckét veszek az öregtől gondolkodásban. És a végén még tanulhatok egy-két új dolgot is. Na.

Frating Green (adj.)

The shade of green which is supposed to make you feel comfortable in hospitals, industrious in schools and uneasy in police stations.

(from: Douglas Adams&John LLoyd: The Deeper Meaning of Liff - A dictionary of things that there aren't any words for yet)

Szürrealisztikus tájgyakorlat (egy öt éves írás)

Voltak fellármázásából élt meg és ekkor fedezte fel az űrvíz vízióit. Akit kemencébe csukattak azért, mert roppant gálánsan fogalmazta hagymatokányát mások keblébe. Nos akkor mit mondjak arról, hogy nem akart zeneiskolába járni, csak ült és szabadkozott. Ehhez nagyon értett. Nem akart kimenni játszani, mert nem volt hova tovább egyre hidegebben nézték egymás vállvetve vonultak be a szabadulásba.

Ekkor kezdődött el az életreszólógitáros. Miért nem pitymalatt otthon? Nem lehet az ilyent többtizedes pontosan ott volt és a főtörzs két órát késett. Meg villát is, kanálist meg a Szuezi-csatornát. Épült 67-ben, a kimenekülő gonoszok emlékezetben tartására fizettek be.

Nem nagyon emlékszem ilyesmire az óvodából, az óvóhelyről viszont nem volt semmiféle kilátásba helyezték. Onnan vonult nyugdíjas zongorahallgató. Ekkor helyezték bele a gödörbe. Mély együttérzéssel vette tudomással, hogy kecskeméten nincs rádiófagyi. Eper és cseresznye viszont még bőven maradt a huszas évekből, amikor is köztusomásul hirdették, hogy a világháború fordított irányban közeleg, mint a hidegfront. Akik ekkor kint voltak, lennrekedtek, akik fáztak, azok meg be.

Ilyentájt áj... pá szívem, mondogatták nem tudva, mit hozott a tegnap, pedig ott voltak, amikor osztották. Aki ekkor nem lépett egy szrr, azt nem vitték a rétr.

Itt a vége, fuss, te béna, ha nem fekszik, dobjál garast!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger