Amiért még ez a nap fontos lehetne... izé...a tegnapi...

Megvolt a nagy sajtótájékoztató, vagy konferencia, ki emlékszik már, a CDMS kutatói előjöttek a legújabb kutatási erewdményeikkel, kissé csökkenteniük sikerült a határt, ahol a sötét anyagra lehet rákeresni. Sokat nem találtak, két esemény volt ami jelentős lehet, de a össz-statisztikai jelentősége így is csak sigma 1.5. Cool. Vagyis nem a dolog "cool", hanem "keep cool"... Amúgy sem értem ezt az egész statisztikát, nem is akarom tetetni, hogy értek hozzá. Nekem ebből csak az jön le, hogy lehetne jobb is, de valahogy mégsem az. Mert valami szigma hármat említettek, mint Szent Grál... Utána kell olvassak, a könyvek a polcon, ott van fizika, matek, minden ami kell karnyújtásnyira, tessék csak olvasni a releváns fejezeteket, mondom magamnak, nem csak szédíteni a nagyérdeműt mindenféle elvont dologgal.

Az elvonó ezután jön.

Na, még mielőtt elfelejteném!

Ma olvasom a Daily valamiben, hogy brit kutatók megfejtették két ráktípus, a tüdőrák és a bőrrák genetikai kódját! Kiderült, kb 20.000 mutáció jön létre a sejtekben dohányzás hatására, és ez az átlagos 15.000 csomag elszívott cigi hatására történik. Egy csomagban 20 cigi, az pontosan egy genetikai mutáció minden elszívott15 cigi után...

Óriási haladás! Segít majd ezeket a betegségeket sokkal hamarább diagnosztizálni, eredményesebben és célravezetőbben kezelni. Ilyenkor eszembe jut Newton. Megkérdezték tőle, hogy ha a bolygók nem kör alakú pályán keringenek, hanem elliptikuson, akkor ehhez mit tud hozzászólni, erre a csávó elvonult pár hónapra, kifejlesztette a differenciálkalkulust pár hónap alatt csak úgy heccből... Mert megtehette! Merte!

Valaki esetleg kit tudná dolgozni nekem a felfújt egó elméletét és kezelését?

Nem nekem kell igazából, csak.. van egy haver, aki kissé kezelhetetlen...

2 beszólás:

aftermodern írta...

felfújt egó? kicsi vagy...

Csiki Attila-József írta...

mondom, nem nekem kell;)

Amúgy köszi a linket, pár napja pontosan ezt keresem, egy fizikus utalt rá, asszem Karácsonyig naopnta felrakok majd tőle valamit. Talán ez is benne lesz.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger