7 egyszerű dolog, avagy egyszer legalább legyünk már patrióták is

A napokban egy szokatlan kéréssel találtam szembe magam. Zsolt kérdezte, hogy mi az a hét dolog, ami tetszik Romániában. Hát, kerestem a Google-n, semmi. Kerestem a Wikipédiában, semmi. Na, mondom, kénytelen leszek magamtól ideírni valamit. (Nem biztos, hogy mind a hét összejön egy szuszra)

"Kedvenc városok" kategória
– Marosvásárhely. Dimbes-dombos, otthonos, mindenhez közel van, kivéve amitől távol, egyre csak szépül és: keresztülmegy rajta egy folyó.
– Nagyszeben. Tiszta város, szép építészete van és rohamosan szépül. Sőt, ebben az évben még Európa kulturális fővárosa is. Érdemes megnézni.

"Kedvenc természeti helyek" kategória:
– Békás-szoros és környéke: a Székelyföld (és Románia) Grand Canyon-ja!

"Egyéb jó helyek" kategória
– Az utolsó vendéglő jobbra Maros megyéből Beszterce felé: olyan ízletes paszulylevest életemben nem ettem, mint ott. Minden házi termesztésű és tenyésztésű benne, még a kenyeret is ott sütik saját búzából (ha azóta is úgy mennek a dolgok)
– Vármező, halászcsárda: a hely, ahol megszerettem a pisztrángot. Frissen fogott halból dolgoznak, ha kell akár te is nekiállhatsz pecázni, s elviheted vagy megsüttetheted. És mindemellé fejedelmi muzsdé.
– Királyhágó: egy fárasztó út közben tökéletes hely, hogy az ember megegyen egy miccset.
– Az új Parajd-Gyergyószentmiklós autópálya: habár nem az, de azért örülni lehet neki, mert sok-sok évig volt gödrös.

"Futottak még" kategória
– és végül, de nem utolsósorban a közlekedés: a söfőrök őrülten vezetnek, de legalább az út jobb oldalán

0 beszólás:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger