"Ez a hét is jól kezdődik" rovat. 1.: Hó, fehérke

Érdekes hét áll mögöttünk. Megvolt a Davos-i antibuli (nem részegedni ment oda a nép, hanem józanodni), és Putin elnök... izé..., miniszterelnök ismét megmutatta, hogy keze messzire nyúl. Január elején ugyebár gázcsap-elzáró mutatványával lépett porondra, de az túl nyilvánvaló volt és széleskörben vitatott. Ideje volt tehát valami frappánsabb dolgot bevetni.

Hogy Anglia ne mondhassa, hogy felkészületlenül érte az esemény, íme egy kis szemelvény a svájci csúcsról:

Vladimir Putin: Tökéletes vihar van önöknél. Azt hittem, arra vannak a pénzügyi szakembereik, elemzőik, hogy megmondják, mi várható. Ehelyett úgy jártak ezzel a gazdasági válsággal, hogy erősen meglepődtek. Meglepően köszöntött be, mint Oroszországban a hó minden télen.
Gordon Brown: Szkjúzmí továris, mi az a "hó"?
Vladimir Putin: Á, kedves kollega, történetesen abban a helyzetben vagyok, hogy tudok segíteni, van tapasztalatunk az ügyben. Mire hazaér, megtudja:)

A jelentés nem tér ki arra, hogy GB az ablaknak végig háttal ült...

Közben az amúgy kellemes hó miatt Londonban megbénult az élet, nem járnak a buszok, a metró nagyrészt használhatatlan, iskolák zárva, amúgy ha nyitva lennének sem lehetne bemenni. Utoljára tavaly Húsvét körül láttam errefele havat, akkor is elolvadt délre, s csak két centis volt. A mostani már 20 centi körül, és azt mondják, 18 éve nem volt ekkora hó itt. Meg is értem, amint a képen is látható, még a Big Ben is megdőlt alatta... 

Aztán azt is látom, hogy tényleg mennyire szokatlan ez az egész errefele. Az embereknek általában eszükbe sem jut, hogy a havat pl. el lehet söpörni, el lehet lapátolni, főleg a lépcsőkről. Tisztelet a kivételnek, természetesen:)

Hiába na, ahogy Basescu mondta valamikor, még bukaresti főpolgármester korában, "Iarna nu-i ca vara".
(Magyarországiak kedvéért: "A tél más mint a nyár.")

0 beszólás:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger