"Ez a hét is jól kezdődik" rovat. 2.: Hó, rukk!



Hórukk! Tehát áljunk neki, seperjük el, lapátoljuk félre, valami ilyesmi. De nem. Be kell vallanom, még egészen nem tértem magamhoz. Nem azért, mert havazott, hanem azért, ami ebből kifolyólag történt. Azt sem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy kacagjak az egészen. Európa kontinentális része vsz már tudja. Ők kiröhögik az angolokat és törődnek a maguk dolgával.

Egy pár életkép abból, hogy mik is történtek a havazás nyomán:

Este kimentem, nézzek körül, addigra a tömegközlekedés félig-meddig helyreállt, de így sem úsztam meg egy kilóméteres gyaloglás nélkül. Félnék a gyaloglástól? Dehogy. Csakhát senki (vagyis 90-95%) nem vette a fáradtságot, hogy eltisztítsa a havat a portája előtt, elseperje, félrelapátolja (az is igaz, utcánként egy lapát ha akadt, akkor már sokat mondok). Kész életveszély volt gyalogolni. Pedig volt útszakasz, ahol nem volt busz, metró, tehát járni kell.

Volt, aki rózsaszín felhővel feje körül és ájtatos kifejzéssel az arcán úgy gondolta, hogy most fog egy nagyon jót tenni mindenki szolgálatára, kiment a boltja elé, és az ott levő havat pár vödör vízzel szétlocsolta. Itt engem már a fejfájás környékezett, Londont meg -2 fok...

A Nothing Hill Gate metrómegállóból kijövet feltűnt két lépcső, amely egy tízemeletes tömbházhoz vezet, hóval takarva, középen két arasznyira letaposva, ma reggel is láttam, középen már jég volt, néhol a hó "sokkot kapott" (ráestek...).

A lépcsőkkel nemcsak a lakosságnak volt problémája, a Waterloo állomás lépcsőjén ugyanez a jegesedés volt. Itt sem takarították el, hanem leszórták sós homokkal. A lépcsőt. Na, ehhez ész kell. Az természetesen odafagyott, botlasztónak sokkal jobb volt. Páran el is estek. S a BBC hogyan tájékoztat minderről? Állnak a lépcső tövében, filmezik, ki csúszik meg, majd ha leért, megkérdezik, mi a véleménye. Meg hogy ugye milyen nagy dolog, hogy hó van...

Továbbmegyünk, most a bátor sofőrök jönnek: megértem, hogy gyors a Jaguár, de ilyenkor a fék valahogy nem hozza a formáját. Amúgy egy nap alatt ennyi szuperautót még nem láttam vontatón, mint ma... 

Aztán ott a sietős sofőr, aki tudja, hogy dugó van, tehát csak a szélvédőről szedi le a havat. Első megálló: a tetőről a hó előrecsúszik.

Ott van az öntudatos, de kevés realitásérzékkel bíró sofőr, aki 5-10 percet kínlódik, hogy kiálljon a parkolóból, mert a hó miatt irányíthatatlan a kocsi. Az út is olyan mint a parkoló, amúgy, erőst bízhat az illető a szerencséjében.

Az egészhez már csak annyit tennék hozzá, hogy igenis van az országnak hókotrója, kereken 400 darab. Hogy miért nem lehetett ezeket kiküldeni dolgozni?

Na ne vicceljünk! Nyári gumikkal???

0 beszólás:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger