Boobquake, egy tudományos kísérlet

Nemrég a teheráni pénteki ima vezetője azt állította, hogy sok nő nem öltözködik szerényen, ezzel sok férfit és fiatalt elcsábítanak és ez okozza a földrengéseket. Namármost én tanultam még fiatalabb koromban, hogy a földrengéseknek inkább a földkéregben felgyülemlett feszültség felszabadulásához van inkább köze, de akik velem együtt csupán ezt mondták volna, örökre helyet foglalhattak volna az "unalmas tudomány" egyáltalán nem figyelemreméltó piedesztálján (amit valahol egy eldugott könyvtár sarkában lehet fellelni). Jen McCreight, egy fiatal blogger viszont felvette a kesztyűt, és egyedülálló ötlettel jött elő: végezzünk egy kísérletet, amelyben jó sok nő vesz részt, lehetőleg mélyebb dekoltázzsal, és figyeljük meg, az eset tényleg megnöveli-e a földrengések gyakoriságát és intenzitását!

Az esemény nagy publicitást kapott, felkapta minden nagyobb amerikai tévéállomás és internetes sajtóorgánum, és április 26.-ra össze is gyűlt 200.000 résztvevő.

Mára a tudományos eredmény is meglett: a USGS szerint április 26-án összesen 47 földrengés volt, ami szépen belefér abba a kvótába, ami akármikor megtörténik. Ergo: semmi statisztikailag kimutatható összefüggés nem létezik "szerénytelenül" öltözködő nők (és mielőtt valakire is követ dobnánk, ez a kifejezés egy olyan kontextusban hangzott el, ahol a csukló és boka szabadon hagyása már annak számít...) és a földrengések gyakorisága között!


1 beszólás:

mzsolt írta...

Hmm, hmm, én azt hiszem, meg kéne ismételni a kísérletet, sőt, többször is, lehetőleg egyre több résztvevővel (sőt, lehetőleg egyre kihívóbban öltözve, nem igazán ismert még a paraméterek hatása a földrengésfüggyényben). Sajnos egyetlen kísérlet még nem igazán igazol semmit, de azért jó kezdet... :)))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger