Virágzik a yukka

Van egy jukka a kertünkben és ma, rózsametszés és fűnyírás közben észrevettem, hogy két lilás nyúlvány emelkedik ki belőle.
Egy-két napja még nem volt ott.
Nem volt alkalmam lencsevégre kapni, úgyhogy ezt a képet gugliztam hozzá, hogy legyen valami ábra róla.

Mi tagadás, erősen meglepődtem, ugyanis ez nem az a fa, ami egy átlagos gyergyói háztartásban megtalálható, de néha látni emitt-amott a nagyvilágban, főleg Mexikóban (ahol tudtommal még nem jártam - de lehet, hogy tévedek), tehát ha egyáltalán láttam is, virágozni még soha.

Hamar megtudtam, hogy bizonyos idő múlva nagyon szép fehér virágja lesz. Na, ezt nem merném borítékolni, de mindenképpen eredeti fotó lesz róla!
Nagy megkönnyebbülésemre ez nem a következő héten fog bekövetkezni, hanem, mondjuk, két-három hét múlva.

Ami nagyon jó, ugyanis egy hétig távol leszek (még távolabb), Barmouthban, a walesi tengerparton, egy pillanat erejéig megemlékezve egykori iskolámról (ja, ez nem az...), Arany Jánosról, aki - remélem- nem forog sírjában, hogy valamikor egy róla elnevezett utcában laktam.

Jut eszembe, épp ideje volt vizet látni, ilyen nagyot. Ha jól emlékszem, utoljára 21 éve láttam tengert. Amolyan igazán vizeset.

Eszembe jut a rövid párbeszéd két székely ember között, akik a Holt tengeren sétahajókáznak. Aszongya:
-Ne te Estány, mennyi víz!
-Az semmi! Még mennyi van alatta!

2 beszólás:

CresceNet írta...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

csikiati írta...

Most csak a fogyasztóvédelem szempontjából írok: nagyjából értem, mit ír a "kolléga", de a magyar olvasók számára tárgytalan. Nem érdemes kattintgatni, s nem is kerül fel a linksávra.
Csak azt tudnám, hogyan tudta megkerülni az a fránya program a blog ot, és mégis tudott üzenetet hagyni. Mert ebben az időben senki sem olvasta az oldalt.
Ha valakinek értelmesebb javaslata volna, mint pl. "a blogspot osszeesküdött ellenünk", stb. az szóljon.
Egyébként az angoltudása hagy kívánnivalót maga után.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger