A majom lába

Fáradtság esetén a legeslegelső agyizom amely kikapcsol, az az önmérséklet. 

Így lesz belőled alkoholista, munkamániás, szexmániás, drogfüggő, stb.

Próbáld csak bátran, aszkézissel újraindítani ezen agyizmot. Nem fog menni. A tevékenységeket át fogod tudni alakítani, alkohol helyett a munkában hajszolod agyon magad, de betegséged ugyanaz marad. Ha már a munkamániád is eltűnt, kerül valami más, nyugodj meg, amit épp nem sikerül mérsékelni. A hangod, a tekinteted, bármi.

Miközben abban a tévhitben fogod ringatni magad, hogy jujj de jót haladtál és fejlődtél.

No. További szép napot.

2 beszólás:

Névtelen írta...

Hümm. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen fokú és típusú fáradtságra gondolsz? Én egyszer egy gyász hordozásába illetve annak titkolásába "fáradtam" bele, amiből mértéktelen mély alvás lett, amit aztán sikerült munkamániává és napi több leszaladott kilóméterré átalakítani. Nagyjából ez volt az egyetlen módja annak, hogy megírjam a szakdolgozatomat. Akkoriban nagyon hálás voltam azért, hogy emberből vagyok, ha ilyen átlátható, akkor is. (Mostanában épp a belőlem kilógó "lólábakkal" szórakozgatom. Megpaskolom őket, s próbálom megmagyarázni nekik, hogy ha már vannak, merre vigyenek.)
ilk

Csiki Attila-József írta...

Milyen típusú? Intenzív energiafelhasználás miatt lecsökken az agy oxigénellátása. A legelső fölösleges funckionárius akit leépítenek a "bürokrata", a "cenzor". Miért állni ellen saját energáinknak, ha az még egyszer ugyanannyi energiát von el (legalább)?

A kilógó lólábakkal a legnagyobb dolog, amit tapasztalatom szerint tenni lehet, hogy tudatában vagyunk...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger